All for Joomla The Word of Web Design

Полезни съвети преди покупката на климатик

Ако се готвите да закупите климатици за дома или работното ви място, то е препоръчително да се подготвите по темата. Обикновено хората купуват на сляпо и хвърлят баснословни суми за техника, която няма да задоволи желанията им и дори, ще ви доведе до разочарование.

Препоръчваме да се консултирате с професионалист, в най-добрия случай оглед на помещението от монтажен екип, но в случай, че желаете да се запознаете с на-важното, прочетете нашите съвети. 

1. За какво ще използвате климатика? Предимно отопление или охлаждане?

2. Какъв тип да бъде климатика?

Според местоположението за монтаж, съществуват различни типове климатици. Най-разпространени са тези за стенен монтаж. Съществуват още модели за подов или таванен монтаж, колонен тип и други. От 2013 години съществува директива на ЕС за нивата на енергийна ефективност на климатиците, която на практика позволява моделите за домашни нужди (до 48,000 BTU) да бъдат само инверторни модели.

3. Какви са размерите на помещението?

Обема на помощението е водещ при избора на мощност на климатика, но е важно да се вземе предвид изложението, вида и състоянието на догромата, изолацията на сградата.

4. Избор на функции и екстри

Климатиците, притежават функции, които ги правят комплексни уреди – пречистват, обезвлажняват или овлажняват въздуха. Ако целта Ви е пречистване на въздух, търсете модели с йонизираща технология.

Сред най-новите и предпочитани функции е управлението през смартфон (WiFi адаптор). Тази малка екстра, дава възможност за разширени функции, като седмичен таймер, визуализиране на консумираната енергия и други стандартни функции като включване, изключване и цялостно управление на уреда през телефон или таблет. Една наистина практична функция в студените дни, когато може предварително да затоплите помещението.

Ако имате нужда от консултация за покупка на климатик заповядайте в нашият магазин за климатици в Гр. Търговище на Ул Троян 12 или се обадете на телефон 0898 526 762.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *