• Профилактиката се извършва с цел подобряване на ефективността на климатика след експлоатацията си в двата режима на работа.
  • Профилактиката води до намаляване разхода на електроенергия и повишаване ефективността на климатичната система.


За да работи един климатик безпроблемно и дългосрочно е необходимо технически профилактично обслужване веднъж годишно.
Ние препоръчваме поне 1 път в месеца да се почистват прахосъбиращите филтри на вътрешното тяло, но колкото по-често го правим, толкова по-добре за самата машина и за Вас.

Редовната профилактика на климатика Ви е важна освен за уюта в помещението, в което се намира, изолиране на миризми от климатика, така и за нисък разход на консумирана електроенергия. Препоръчително е тази профилактика да се прави поне веднъж годишно , за да се следи изрядното техническо състояние на отоплителният уред. Често при профилактика се установяват и отстраняват бъдещи неизправности свързани с претоварване на компресор, заради недостиг на фреон, непочистени дълго време топлообменници, или други неизправности, които биха довели до скъп ремонт на климатика. При извършване на профилактика от  наш специалист , може да разчитате на професионална пълна диагностика на климатик и почистване със специализирана техника и японски антибактериални спрейове, които предпазват от миризми, микроорганизми и бактерии по топлообменника на вътрешното тяло на климатика, както и разяснение и препоръка за правилно и ефективно ползване. Това е услуга, която е необходима, а не препоръчителна, защото въздухът в стаята преминава през Вашия климатик и ако той не е чист и поддържан правилно, това би повлияло на здравето Ви. Сервизните ни групи са специализирани в профилактика на климатици от всички марки, така че може да бъдете сигурни, че услугата ще бъде направена качествено и съобразено с изискванията.

Важно:

Когато се пренебрегва извършването на профилактиката:

  1. Губим ефективността на климатика.
  2. Непочистените силно замърсени климатици изразходват повече енергия.
  3. Спомагаме за по-бързата дефектация на климатичната система.

Фирма „ВИЧЕВ” ЕООД, предлага на своите клиенти профилактика на климатик в градовете: Търговище, Попово, Омуртаг, Лозница, Велики Преслав, Опака, Антоново и региона.