All for Joomla The Word of Web Design

КАК ДА ПОЧИСТЯ ФИЛТРИТЕ НА КЛИМАТИКА?

Профилактиката на климатици е много важна част от поддръжката на този тип електроуреди затова е важно да знаете как се извършва процедурата по почистване на филтъра. Много често се забравя периодичното почистване на климатици, което пък е необходимо за поддържането на една добра хигиенна среда. При постоянна употреба на климатика във филтрите се натрупват прах и бактерии.

За да изчестите филтрите на климатика, повдигнете внимателно капака на вътрешното тяло, извадете пластмасовите филтри, номиращи се под него, полейте ги с хладка вода под крана на чешмата, може да използувате и течен почистващ препарат за миене. След това оставете да изсъхнат или подсушете с кърпа и ги поставете обратно на местата им, затворете добре капака на външното тяло. Почистването на филтрите да се извършва при изключен климатик. Замърсените филтри затрудняват работата на климатичната техника, повишават потреблението на електричество, затова честото им почистване е от първостепенна важност за дългия живот на климатика, особено ако средата е силно замърсена или запрашена то такова почистване трябва да се извършва на 2-3 седмици.

При покупка и монтаж на климатик от Вичев Клима получавате безплатно обучение от нашите техници как да поддържате и почиствате филтрите на климатика си. Може да разгледате разнообразието от марки и модели в нашият онлайн магазин или да ни посетите на адрес гр. Търговище Ул Троян 12.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *