При техническо обслужване на автомобила не трябва да забрявате никога за автоклиматика.

Автомобилната климатична система се нуждае от редовно обслужване, за да се гарантира ефективната й работа. Това е факт, който често се пропуска и много системи се проверяват само при възникване на неизправност.
В идеалния случай автоклиматикът трябва да се обслужва всяка година. Както и при другите автомобилни системи, редовните проверки позволяват откриването и диагностицирането на нередности, преди те  да предизвикат сериозни проблеми.

Последните няколко години автомобилите приеха един напълно нов вид, като вече не са само средство за предвижване, а са по-скоро умни машини, които ни предлагат всякакви удобства при пътуването. Разбира се, малка част от тези иновативни коли стигат до България, тъй като тук хората са с ограничени финансови възможности и по-голямата част от хората в страната ни, залагат атомобили втора ръка. В това няма нищо лошо, но когато купувате такъв автомобил, трябва да проверявате и състоянието и работата на автоклиматика.

Климатика е едно от най-полезните изобретения, тъй като е приложим през всички сезони и ни осигурява идеалния комфорт. За да имате добре работещ автоклиматик, трябва да го използвате по предназначение, да следите за неговите параметри и не рядко да му правите профилактика. Ние Ви съветваме, като собственици на автомобил с климатик, да посещавате специализиран сервиз поне веднъж годишно, като по този начин можете да си спестите доста главоболия и пари. Винаги е добре когато даден проблем се установи навреме и би било глупаво да чакате последният момент, както по-голямата част от хората правят. Не е нужно цялата система на колата Ви да откаже, за да се решите да направите ремонт, а е препоръчително да се отнасяте с нужното внимание към автомобила и климатика, както и да се грижите за тяхната нормална работа. Автоклиматика е сложна система, която има нужда от честа поддръжка, а ако искате винаги да използвате неговото удобство, трябва поне веднъж в седмицата да го пускате за 6-7 минути. Ако не използвате автоклиматика и забравяте да го пускате , може да очаквате проблеми с работата на автоклиматика.

Много често, с настъпване на летния сезон се започват и почивките, като хората от Търговище и региона трябва да изминат сериозно разстояние, за да стигнат до морето за лятната си почивка. Ако и Вие сте от тези хора и Ви предстои пътуване е добре да проверите дали автоклиматика Ви е в изправност преди да тръгнете, тъй като неговата функция е да Ви създава максимално добри условия за шофиране, а когато не работи правилно, мирише или пък изобщо не охлажда – това може развали почивката Ви. Една профилактика на автоклиматика ще Ви спести много проблеми. Проверката на нивото на фреона и допълването при необходимост гарантира добра и ефективна работа на всеки автоклиматик. Адреса на сервиза за Автоклиматици се намира в град Търговище на ул. Троян 12. Заявете своята профилактика сега на Тел: 0898 526 762