All for Joomla The Word of Web Design

Основните разлики между инверторните климатици и конвенционалните

Климатикът е устройство, необходимо за комфортен живот в съвременни климатични условия. Времето на улицата се променя все по-драматично всяка година: зимите стават все по-сурови, а през лятото е невъзможно да останете на закрито поради високата жега. За да се направи атмосферата подходяща за нормална работа и живот, се използват климатици. Тези модерни уреди могат не само да охладят стаята, но и да повишат температурата до удобно ниво.

Според принципа на работа климатиците са разделени на 2 основни типа:

  • инвертор;
  • класика.

Инверторните модели се появиха на пазара на домакински уреди наскоро. Родното място на тази технология е Япония, но сега подобни продукти могат да се видят във всяка страна по света. Основният въпрос: каква е разликата между инверторен климатик и неинверторен климатик и има ли този тип устройства определени предимства?

Инверторната технология няма твърде много разлики от обичайната работа на климатика, но създава допълнителни спестявания по време на работа на устройството, а също така ви позволява постоянно да поддържате комфортна атмосфера в стаята.

Началото на този тип климатик не се различава от обикновените устройства. последователност:

  1. Потребителят включва ръчно или чрез дистанционното управление климатика.
  2. Всички устройства имат специален сензор, който ви позволява да сравнявате текущата стайна температура и тази, зададена от потребителя. Именно той стартира компресора, ако температурната разлика не съвпада.
  3. Компресорът работи с пълен капацитет, докато не се зададе необходимата от потребителя температура. В целия компресор сензорът сравнява производителността.

От този момент разликите в работата на климатиците на двете разновидности стават по-изразени.

След като завърши основната си функция и приведе атмосферата до желаното ниво, компресорът ще се изключи в обикновен климатик. След като температурата се повиши или падне с няколко градуса, сензорът отново ще включи компресора, който ще работи с пълен капацитет.

Инверторната технология позволява да не изключвате компресора напълно, а просто да намалите неговата мощност. Сензорът продължава да сравнява температурните условия и независимо избира мощността, с която компресорът трябва да работи. Резултатът е постоянна температура в помещението, по-ниска консумация на енергия и по-дълъг живот на устройството.

Във Вичев Клима Може да откриете голямо разнообрази от Климатици в Град Търговище Ул Троян 12. Фирмата е  дистрибутор на марките: Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy Industries, Sharp, Hitachi, Panasonic, Midea, Nippon, Gree и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *